Followers

CONTOH DESIGN RESUME

Hi , assalamualaikum :) harini nak share sikit macam mana nak buat design resume yang lain dari yang lain :) Mungkin dah ada yang tau , Yang taktau lg , bole la follow step2 dkat setiap gambar :) Moga bermanfaat ^_^



Step 1 : Bkak google and search "canva.com"
Step 2: Pilih salah satu nk login guna facebook or email goole (gmail) Hana suka login pkai gmail
 :)



Step 3: Dah keluar mcm tu kan ? Klik "more..." **dekat canva.com ni , hampa bole design bisnes card, sijil, kad kawin and mcam2 lagi laa :D
Step 4: Klik resume


Step 5 : Pilih la design yang mana hampa berkenan . Yang ada label "FREE" je eh . Yang takdak tu , kena bayaq . kihkih
Step 6 : Dah siap design ? Confirm puas hati ? Okayy , klik "download" pulak :D


Haaa , dah siap :D . Goodluck naa ^_^




Ni antara contoh2 design yang ada dekat canva.com tu...

Okayyy sekian.... Semoga berjaya :)


^_^

oO
Post a Comment